Fotobogen Sydsjælland

     Se mere omtale nederst på siden.

 

     Bogen er med tilladelse fra fotografen, forlaget og FSGs egen tekstforfatter nu som "opslag" a' 2 sider lagt som nedenstående ret store pdf-filer til download (200-400 MB). Se bogens Indholdsfortegnelse.

     Vi kan desværre ikke få det til at virke med download af hele bogen, formodentlig pga. for stor pdf-fil, så hent den i følgende afsnit:
Kør selv ture - eller guidede ture

     Foreningen Svend Gønge har udarbejdet 8 "Kør selv ture" og guidede ture i fodsporet på Svend Gønge med tilhørende turprogram med kørevejledning, GPS-koordinater, praktiske oplysningerr.

     Se siden "I Gøngehøvdingens fodspor".


Udgivet i 2011

150 sider, 23 x 30 cm

Den trykte bog er udsolgt, men kan muligvis købes antikvarisk eller i enkelte boghandler
Om Fotobogen

     Gøngehøvdingen, snaphanelederen og frihedskæmperen Svend Poulsen er  en af de store helteskikkelser i dansk historie, kendt for sine dristige guerilla-aktioner mod den svenske besættelsesmagt på Sydsjælland under Svenskekrigen i 1658-59.

     Denne fotobog tager sin læser med på en rundtur i de smukke sydsjællandske landskaber til mange af de steder, hvortil der kan knyttes en forbindelse til Gøngehøvdingen Svend Poulsen eller til hans samtid, og den peger på nogle af de spor, der hér og dér stadig findes fra dengang. På denne måde søger bogen at sammenbinde fortid og nutid, idet virkelighed, fiktion og myter indgår side om side.

     Foreningen Svend Gønge har allieret sig med den erfarne narurfotograf Magnus Augustsson fra "Gøngelandet" i Skåne, og han demonstrerer her sin evne til at indfange landskabernes poesi og særlige kvaliteter.

     Fotobogen er en hyldest til det landskab, hvor Svend Poulsen opererede under sin heroiske frihedskamp under Svenskekrigen, efterår og vinter 1658-59.

     Se den omfattende præsentation i Seneste Nyt 44, samt omtalen i Seneste Nyt 116.