Gøngemarked 2017

     Der var gøgl, musik, lir, akrobatik, frækheder og finurligheder på programmet, når Trup Cirka leverede markedsgøgl som i de gode gamle dage. Der var garanti for masser af stemning og  med ildgøgl.

     Søren Korshøj sang og spillede under markedet. Der blev igen i år et særdeles spændende og anderledes legeland for børnene - og anden underholdning for folk i alle aldre.

     På markedspladsen kunne der bl.a. kan købes frugt, grønt, keramik, nyrøgede sild, suppe ”som dengang” og kulsvier-pandekager. Der var pottemager, uld og spinning, bier i glas og ramme, samt andre boder.

     Når sult og tørst meldte sig, serverede GøngekroenSorte Svend” eller ”Chr. IV’s Gjøngebryg” og i Gøngegrillen havde vi Gøngesteg.

     På Gøngemarkedet kunne du møde mange af figurerne fra Carit Etlars romaner ”Gøngehøvdingen” og ”Dronningens Vagtmester”. Markedets hjælpere var klædt i 1600-talsdragter, så vi fik den rette markedsstemning – næsten som dengang. Gøngemarkedet har tilknyttet både en Sygruppe og en Dansegruppe, som er med til at sætte kulør på markedet – og du kan se en udstilling over de mange farvestrålende Gønger i dragt.

     Mange medvirkede i optrinene ved gøngernes overfald på kaptajn Manheimer med soldater - og når han vil snyde kapellanen i terningespil.

     Så du vort nye spil om, da Svend og Ib skulle bringe 50.000 sølvdalere fra Sydsjælland til Kong Frederik III i København?

     I Fotogalleriet kan du se billeder fra  de hidtidige Gøngemarkeder, gønger i dragt mv.

     Gøngemarkedet er en oplevelse for hele familien. 

Se programmet for 2017 i Seneste Nyt 121


Du kan også finde oplysninger på Facebooksiden:

Gøngemarked 2017 . 10 års jubilæum